Presse

Presseevent 14.7. til "Kanontorden og valsedrømme"

"Kanontorden & Valsedrømme" i august.

"Corde di Gioia"
 

Det er Museum Søderjylland, Bymuseet, Slotsgade 22 i Haderslev, afdelingsleder Annali Bork, der står som arrangør af tre historiske koncerter fredagene d. 1., 8. og 15. august, og koncerterne bliver en oplevelse ud over det almindelige.

De fik vi et tydelig bevis for ved en presseevent 14/7, hvor vi fik præsenteret de tre hovedkræfter i "Corde di Gioia", koncertsangerinde og pianist Maria Johannsen, cellisten Anna Johannsen og violinisten Giuly Johannsen. Trioen har til de historiske koncerter suppleret sig med to drabelige musketerer og en italiensk konge, der alle var medvirkende i de smagsprøver vi blev præsenteret for på omtalte presse event. De tre piger var ikædt skønne krioline silke kjoler, Marie i en blå, Anna i en grøn og Giuly i en hvid kjole, som er kreeret og syet af Maria, og som hensætter tilhørerne i den rette historiske  stemning, ligesom de to musketerer og kongen også er iklædt flotte og  festlige kustumer.

Champagnegaloppen blev spillet firehændig på klaver. De tre piger sang  "Verdi". Giuly var solist på violin og Maria ledsagede på klaver. Maria sang "Verdi" og omtalte konge var på frierfødder, medens Anna spillede cello og Giuly klaver. Anna og Maria fortalte os om "Corde di Gioia"s omfattende koncerter de også omfatter andre i Danmark, bl.a. Aarhus, Svendborg og Kolding hvor det især er på Koldinghus de tre piger med deres historiske optræden. Presseeventen fortsatte med "Ungarsk fortælling" hvor Anna var solist på cello og Maria ledsagede på klaver. De to musketerer kom op og toppes og forsøgte at afgøre deres tvist i museums gaarden, men blev dog enig om forlig, og "Valsedrømme" sluttede hele eventen hvor Maria sang, Anna spillede klaver og Giuly violin.

Der er virkelig lagt op til en stor oplevelse for borgerskabet i Haderslev fredagene 1., 8. og 15. august, når de tre historiske koncerter afvikles under titlen "Kanontorden & Valsedrømme", der i høj grad er inspireret af året 2014s markering af tiden 1848 - 1864, med de dystre begivenhder, der fandt sted i såvel Danmark som i Europa, hvor krigstrusler blev effektive, og samtidig hvor de var et behov for opmuntringer i form af netop de musiske oplevelser som "Code di Gioia"s koncerte dokumenterer.

Billetsalet er igang og tilbyder en kombination af en let indledende menu fra "Lenes Smørrebrød", som består af "Kålrabivaffel m.laksesalat. Grov flutes m. saronskinke og blomkålspure, Kartoffelbrød m. kylling og rygeostcreme, og en overaskelse til dessert". Porten åbnes kl. 18.30 for de gæster der ønsker både menu og koncert og hel denne herligheds oplevelse menu og koncert koster kr. 200,- pr. person incl. 1 glas vin. Ønsker man kun at overvære koncerten er billet prisen 100,- pr. person og man skal komme kl. 19.30. Hele aftenen slutter kl. ca. 21.00. Billetter kan reseveres/købes hos Museum Sønderjylland, Ehlers Lertøjssamling, Slotsgade 20, Haderslev, tlf. 74530858 eller via. e-mail: ehlerssamling@museum-sonderjylland.dk

"Corde di Gioia" er italiensk og betyder "strenge af glæde". Det er en stor glæde at høre og se de tre søde piger i deres historiske events. Hele Haderslev s borgeskab, bør opleve hele den historiske atmosfære, den dejlie menu, den skønne musiske optræden, som Haderslev Bymuseum,  denne gang, som så mange gange tidligere og vi tror på også fremover tilbyder os.

 Af Kaj Kongsted AOS.dk

http://www.aos.dk/node/96589

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.09 | 11:17

Dear Maria, my daughter goes to Upton House and she has talked of nothing else since your visit, please could you let me know when you are next playing?

...
08.01 | 11:19

Mange tak for en dejlig oplevelse på Koldinghus. Lige fra isen smeltede i Giulys komposition til den sidste tone i jeres musikalske rejse lød, var det så smukt.

...
07.01 | 22:26

Smuk koncert på Koldinghus. Fint stykke som Giuly havde komponeret til lejligheden

...
20.07 | 13:17

OK, jeg glemte lige at skrive, at det var flot musik og sang. MVH. Bernt R.

...
Du kan lide denne side